Linkuri accesibilitate

Manchester United - campioană (la transferări)


Manchester continuă una din cele mai masive campanii de achiziții cunoscute în istoria plină de excese a pieței de jucători.

E deja limpede că sezonul de transferări e o poveste despre Manchester United plus cîteva detalii secundare pe care se bat alte cluburi. Manchester continuă una din cele mai masive campanii de achiziții cunoscute în istoria plină de excese a pieței de jucători. Antrenorul Van Gaal a deschis negocieri în toate direcțiile și e posibil ca seria mutărilor șoc să continue.

Cea mai importantă pistă duce la Thomas Muller, internaționalul german de la Bayern Munchen. Muller, unul din cei mai buni mijlocași ofensivi ai lumii, ar putea fi atras pe breșa creată de plecarea coechipierului Bastian Schweinsteiger. Ca fost antrenor de succes la Bayern, Van Gaal cunoaște bine lotul echipei și, evident, știe cum să atragă juători. După cîte se pare, Manchester United e pregătită să ofere 100 de milioane de euro pentru Muller. Aproape jumătate din sumă ar urma să vină din vînzarea lui Di Maria la Paris St. Germain.

Mutările lui Van Gaal au stîrnit ostilitatea presei germane care crede că Manchester încearcă, pur și simplu, să dezmembreze Bayern folosind un buget aproape nelimitat. Dacă și Muller pleacă, Bayern va avea o problemă serioasă, iar antrenorul Guardiola va fi pus în situația de a inventa un nou ax al echipei. Poate că o soluție ar fi racolarea lui Paul Pogba de la Juventus, dar operația e blocată de pretențiile lui Juventus care îl cere la schimb pe Mario Gotze.

Pînă acum, bilanțul lui Manchester e următorul: mijlocașii Schweinsteiger, adus de la Bayern, și Schneiderlin, de la Southampton, aripa Depay, de la PSV Eindhoven, și fundașul dreapta Darmian de la Torino. Ultimele informații spun că Juventus ar fi pe punctul de a accepta transferul atacantului Fernando Llorente la Manchester. Și pentru că banii curg fără restricții de la Manchester se pare că o altă mare ofertă l-ar putea aduce pe Pedro, atacantul Barcelonei.

La cealaltă extremă, Chelsea refuză să cheltuie. Antrenorul Jose Mourinho declară ferm că nu există poziții libere la Chelsea cu excepția unui post de fundaș stînga. Mourinho țintește un semi-necunoscut, Strones de la Everton. În ciuda declarațiilor lui Mourinho, Chelsea a făcut, deja, o mutare foarte inteligentă aducîndu-l pe Asmir Begovic, bosniacul de la Stoke City, unul din cei mai buni, dar și subestimați portari ai momentului.

Manchester City a primit primele semne bune de la Sterling pentru care a plătit 50 de milioane de euro. În primul meci după plecarea de la Liverpool, Sterling a deschis scorul cu un gol de mare siguranță, în minutul 3 al unui amical cu Roma. City l-a adus și pe Delph, un mijolocaș promițător de la Aston Villa. Liverpool s-a înfruptat deasemenea din lotul lui Aston Villa și a pus mîna pe piesa cea mai prețioasă, atacantul belgian Benteke, unul din cele mai bine cotate vîrfuri ale campionatului englez.

XS
SM
MD
LG