Linkuri accesibilitate

Un raport al Autorității Olandeze pentru Siguranță acuză separatiștii pro-ruși de doborîrea avionului MH 17 deasupra Ucrainei cu un an în urmă


Președintele rus Vladimir Putin a declarat că ar fi „prematură” și „contraproductivă” înființarea unui tribunal ONU care să judece doborârea acum un an a unui avion malaiezian de pasageri, în estul Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit.
Potrivit biroul de presă al Kremlinului, Putin a făcut aceste comentarii într-o discuție cu premierul olandez Mark Rutte. Cei doi au vorbit la telefon cu o zi înainte de a se împlini un an, pe 17 iulie, de la accident.
Postul de televiziune CNN relatează, pe de altă parte, că în schița de raport a anchetatorilor olandezi se afirmă că avionul a fost doborât de separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. Potrivit surselor care au văzut schița raportului, citat de CNN, autorii acestuia, Autoritatea Olandeză pentru Siguranță, pun o parte din vină și pe compania de aviație malaieziană pentru că a trimis avionul de pasageri peste o zonă de conflict, cum era estul Ucrainei. Oficial, Rusia sugerează că vina ar reveni aviației militare ucrainene, acuzație respinsă de Kiev.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG