Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Studenție.md


Invitata serii este Zinaida Lupaşcu

„Informează-te pe site-ul nostru, dar si pe pagina de Facebook referitor la oferta educațională a universităților, colegiilor și școlilor profesionale, dar și alte noutăți despre admiterea 2015.

Și pentru că e perioada ca absolvenții sa-și ia diplomele la Licență si Masterat, vă propunem o galerie foto de la înmânarea solemnă a acestora.

Dacă o să fii alături de noi, îți vom pune la dispoziție și un reportaj de la Târgul ofertelor educaționale ale instituțiilor de învățământ din România, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în capitală.

Veste bună și pentru cei care vor să urmeze un program de master. Ministerul Educației a propus ca studiile la Masterat să aibă loc și la frecvență redusă. Să vedem dacă trece avizul Executivului.

Tinerii basarabeni care au absolvit licee în R. Moldova își vor putea continua studiile la universitățile de peste Prut. În acest scop s-a dispus alocare a cca 2000 de locuri, comparativ cu 5 000 în ultimii ani. Metodologia de școlarizare a tinerilor din R. Moldova în România, precum și locurile disponibile în universitățile de peste Prut pot fi găsite si pe site-ul studentie.md.

Tot aici, aflați care sunt rezultatele de la BAC din acest an. Detalii, precum si perlele, le găsiți pe studentie.md

Thomas Richman este voluntarul care a locuit doi ani în Moldova și acum, la întoarcere în SUA, a devenit cunoscut în toată țara și prin lecțiile de engleză pe care le înregistrează și le postează pe net, gratuit. În filmulețele sale, el explică celor interesați, cum să învețe limba engleză. Explicațiile sunt oferite în limba română. Thomas va reveni în Moldova luna aceasta, într-o vizită, dar a acceptat să ne vorbească despre unele lucruri, inclusiv despre cea pe care îi este dificil să o definească, dar o iubește.

Tânăra Valeria Oncean ne povestește într-un interviu cum a ajuns să facă arhitectură în Marea Britanie. În rest, multă informație utilă, doar pe Studentie.md”

XS
SM
MD
LG