Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: agenția de presă Mednews


Invitata serii este Lilia Onea, directoarea agenției.

Citiți pe site-ul agenției de presă MedNews un material integru despre neregulile depistate de Curtea de Conturi la Compania Națională de Asigurări în Medicină, după ce instituția de audit național a efectuat rapoarte asupra executării în anul 2014 a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală. Curtea a depistat nereguli în modul de administrare a fondului de dezvoltare și modernizare pentru prestatorii publici de servicii medicale. De asemenea, Curtea de Conturi a constatat că Compania Națională de Asigurări în Medicină nu analizează și nu revizuiește suficient nivelul de realizare a contractelor încheiate.

Agenția de presăMedNews pregătește un eveniment inedit pentru părinții de fete, despre prima experiență sexuală a unei adolescente. Într-un tandem unic, medicul ginecolog, Diana Valuța și psihologul în relațiile de cuplu, Irina Novac, vor aduce mai multă lumină în acest subiect delicat pe 8 iulie. Până atunci, MedNewsvă invită să citiți despre cum vede importanța evenimentului pentru sănătatea femeii, ginecologul Diana Valuță. Medicul este de părere că, momentan, însistemul nostru de sănătate sunt puține evenimente de acest gen, iar medicina din Moldova nu are oferte calitative de consiliere pentru adolescente și părinți. Valuță spune despre cât de importantă este pentru părinți oportunitatea de a primi un răspuns concludent de la un ginecolog și un psiholog despre viața intimă a copilului.

Tot mâine , aflați că Centrele de Transfuzie a sângelui din Cahul și Bălți vor fuziona. Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui va fi o structură consolidată, la nivel național, și va administra numărul de donatori și rezerva de sânge necesară sistemului de sănătate.

Și la final, vă invităm să trăiți alături de reporterii MedNews atmosfera sufletistă și de lacrimi a medicilor și pacienților de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie. Cum reușesc aceștia să depășească durerea fizică și sufletească, neputință, dar cresc încrederea și empatia unul față de altul, citiți pe site-ul agenției de presă MedNews.

XS
SM
MD
LG