Linkuri accesibilitate

Alegerile locale, turul doi, la Cahul. Lume puțină la vot


Un reportaj de Valentina Ursu.

Preț de patru ore cât m-am aflat la Cahul, am făcut naveta de la o secție la alta de votare, prima situată în incinta Universității de Stat Bogdan Petriceicu Hașdeu, alta aflată în sediul Casei de Cultură. La urne venea lume puțină, erau intervale de timp când alegătorii aproape că nu se prezentau la vot.

M-am deplasat și la piața din centrul orașului, dar și în câteva zone de agrement, unde am stat de vorbă cu mai mulți potențiali alegători, ei ne-au spus că nu au mers să își exercite dreptul de vot, pentru că nu au încredere în instituțiile statului, inclusiv în primărie, întrucât și mulți funcționari din administrația publică locală au fost afectați grav de corupție.

Cahulenii, care au mers totuși să voteze și acei cu care am discutat eu, și-au exprimat speranța că autoritățile locale se vor întoarce cu fața către cetățeni, persoanele cu dizabilități, bătrâni și alte pături social defavorizate care se confruntă cu cele mai mari probleme. Iată de ce oamenii propun să fie redeschise azilurile. De asemenea, cahulenii vorbesc și despre nevoia organizării cât mai eficiente a sănătății publice.

Iar pentru ca orașul să fie prosper cei pe care i-am intervievat spun că ar trebui să se atragă o atenție mai mare businessului mic și mijlociu.

Organizatorii turului doi al alegerilor locale de astăzi își exprimă speranța că în timpul rămas până la închiderea secțiilor de vot prezența cetățeniilor la acestea va crește.

XS
SM
MD
LG