Linkuri accesibilitate

„După comportamentul și imaginea partidelor din alianța de guvernare, se aștepta o participare mult mai slabă”


Vasile Botnaru în dialog cu jurnalistul Tudor Iașcenco.

Europa Liberă: În turul doi s-au confruntat candidații pe cont propriu sau s-a simțit sprijinul partidelor și mai ales al formațiunilor care la Chișinău în Legislativ sunt într-o alianță?

Tudor Iașcenco: „Și în turul întâi, și în turul doi concurenții au fost susținuți de partid. Nu toți în aceeași măsură, dar, în fond, au fost susținuți masiv.”

Europa Liberă: În turul doi oamenii sunt mai motivați?

Tudor Iașcenco: „Nu cred că sunt mai motivați. Pur și simplu lumea merge că trebuie să meargă, e deprinsă să meargă la votare să își facă datoria, deși prezența, de-acum cifrele finale vor demonstra, dar cred că va fi mai slabă decât în turul întâi. În orice caz, la ora 16.00 la Șoldănești, care merge pe primul loc în republică, au participat la 45 de procente din alegători, mai puțin ca data trecută. Și în toate celelalte localități, nu cred că vor atinge cifrele din primul tur. Prezența este mai slabă. Noi așteptam o situație mult mai proastă. După comportamentul și imaginea partidelor din alianța de guvernare, se aștepta o participare mult mai slabă. De la 30 noiembrie și până acum nu s-a făcut nimic pentru a îmbunătăți situația, dimpotrivă, apar lucruri tot noi și noi care lovesc dur în imaginea partidelor de la guvernare.”

XS
SM
MD
LG