Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Est-Curier din Criuleni


Invitata serii este Svetlana Cernov, de la ziarul

Chiar din prima pagină cititorii vor afla că în câteva sate din raion ploile din 16 iunie au cauzat pagube considerabile, valoarea cărora se este de 328 mii 150 de lei, fiind afectate drumurile şi grădinile din Măgdăceşti, Drăsliceni, Ratuş, Hârtopul Mic, Paşcani. Comisia raională privind situaţiile excepţionale a documentat pagubele cetăţenilor şi agenţilor economici, pe care aceștia pot să le revendice din fondurile de rezervă ale primăriilor, ale raionului sau Guvernului.

Cinci accidente rutiere în trei săptămâni – este bilanţul făcut de inspectorii rutieri, care anunţă şi despre o victimă accidentată mortal – un copil de doar patru ani, peste care a mers un şofer beat. Din pagina 3 cititorii află, că Consiliul Electoral de Circumscripție Raională Criuleni nr. 12 a înregistrat 5 contestări ce vizează încălcări ale Codului Electoral. La întrebările reporterului despre esenţa contestărilor şi deciziile luate de consiliu, a răspuns Ludmila Cotelinaia, președinte al CECR Criuleni. Tot aici, surse din cadrul IP Criuleni confirmă înregistrarea a 23 de sesizări privind încălcările Codului Electoral sau ordinii publice, comise de cetățeni, care au tangență cu campania electorală şi organizarea procesului de votare.

O prezentare amplă a oamenilor care muncesc în serviciul fiscal al raionului Criuleni cititorii vor găsi în paginile 4 şi 5, însoțită de felicitarea şefului IFS Criuleni cu prilejul a 25 de ani de la întemeierea Serviciul Fiscal de Stat al RM.

Amatorii noutăţilor sportive pot afla amănunte din viaţa veteranului sportului moldovenesc Vasile Dabija, actualmente – profesor- antrenor a grupelor de copii de vârstă mică, care frecventează Şcoala Sportivă din Măgdăceşti, din interviul întitulat „Antrenorul se întorcea acasă cu avionul, iar noi, fotbaliştii, cu autocarul”.

În pagina 10 cititorii vor găsi un reportaj de la o întrunire a renumiţilor pătlăgicari de la Dubăsarii Vechi, care au decis că e timpul să înveţe şi agricultura ecologică, pentru a fi competitivi pe piaţă şi responsabili din punct de vedere social pentru produsul livrat consumatorilor.

Ultima pagină a ziarului găzduiește articolul „Argument pentru memoria comună”, semnat de istoricul şi ex-deputata Elena Frumosu, în care ne relatează despre o donaţie pentru Muzeul de Istorie şi Etnografie din Criuleni din partea renumitei Areta Moşu, preşedinta Asociaţiunii ASTRA „M. Kogălniceanu” din Iaşi. Doamna, cu rădăcini pe linie paternă în satul Oniţcani, a adus muzeului în dar un covor – şcoarţă de 4 m, o relicvă a familiei, obiect din zestrea mamei sale, născută la Selemet, Cimişlia.

XS
SM
MD
LG