Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei, prezentată de IPN: Curtea Constituţională explică care sunt interdicţiile constituţionale pentru funcţia de deputat şi cea de membru al Guvernului. Sesizarea aparţine unui grup de deputaţi socialişti

Iar Moldpres amintește că o delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc la Strasbourg, în perioada 22-26 iunie.

Miniștrii de finanțe din cele 19 țări ale zonei euro discută din nou în regim de urgență chestiunea datoriei grecești în ajunul summit-ului european de joi.

La Bruxelles are loc până la 25 iunie reuniunea ministerială a alianței nord-atlantice, NATO.

Regina Elisabeta a Doua a Marii Britanii, în vârstă de 89 de ani, vizitează pentru a cincea oară Germania, urmând să facă o plimbare cu o ambarcațiune pe râul Spree la Berlin în compania președintelui german Joachim Gauck.

În Germania se marchează împlinirea a 67 de ani de la începerea blocadei Berlinului, prin care forța de ocupație sovietică a încercat să facă presiuni asupra Berlinului de vest și aliaților occidentali, obligând Statele Unite să înființeze faimosul pod aerian pentru aprovizionarea jumătății vestice a metropolei ocupate.

La Kolkata în India are loc înmormântarea surorii Nirmala Ioshi, înlocuitoarea Maicii Tereza la conducerea organizației Misionarii Carității. Sora Nirmala avea 81 de ani.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG