Linkuri accesibilitate

Premierul Serbiei critică din nou din nou intențiile Ungariei de a ridica un gard de sârmă ghimpată de-a lungul graniței comune


Premierul Serbiei, Alexander Vucic, a criticat din nou intențiile Ungariei de a ridica un gard de sârmă ghimpată de-a lungul graniței comune, dar a recunoscut că s-ar putea să nu aibă mari șanse în negocierile cu omologul ungar Victor Orban. „Știu că Viktor Orbam a făcut promisiuni electoratului său…, dar ce s-ar intimpla dacă și Serbia ar ridica ziduri la granița cu Macedonia sau Bulgaria? Ce va ramâne din Uniunea Europeană!”, s-a întrebat Vucic la o conferință de presă vineri, la Belgrad.

Premierul Ungariei, Viktor Orban argumenta, tot vineri, că gardul este menit să ferească nu numai Ungaria, dar și restul UE de valul imigranților ilegali. Anul acesta, Ungaria a primit peste 53.000 de cereri de azil, cu 10.000 mai mult decât în 2014, și substanțial mai multe decât în 2012, când numărul acestor cereri a fost de 2.150. Vorbind în capitala Slovaciei, la Bratislava, unde s-a întîlnit cu alți lideri central-europeni și cu președintele Franței, François Hollande, Orban a spus că Ungaria crede ce că e obligația statului să-și apere granițele și nu va cere ajutor pentru această sarcină.

XS
SM
MD
LG