Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

La Chişinău vor fi prezentate rezultatele unui proiect realizat cu sprijinul UNICEF şi intitulat „Testarea Indexului de Protecţie a Copilului”.

Curtea de Conturi va examina rezultatele auditului privind raportul Guvernului despre executarea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2014.

Centrul de Investigaţii Jurnalistice organizează, în contextul Zilei Mondiale a Refugiaţilor, un club de presă cu genericul: „Impactul războiului asupra familiilor. Familii distruse de război”.

Curtea Constituţională va decide azi dacă organizarea secţiilor de votare în străinătate, în baza înregistrării prealabile a cetăţenilor moldoveni din acea ţară, limitează sau nu dreptul la vot.

Centrul Analitic Independent Expert-Grup şi Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT vor lansa Raportul de Progres „Moldova în Politica Europeană de Vecinătate: 2005-2014”.

La Chişinău se desfăşoară ce-a de a doua ediţie a Săptămânii europene a energiei durabile, eveniment care a demarat luni în toate ţările Uniunii Europene.

Din actualitatea internaţională:

Preşedintele Finlandei, Sauli Niinistö, se va întâlni la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin. Pe agendă: cooperarea bilaterală, relaţiile Rusia-Uniunea Europeană şi criza din Ucraina. Săptămâna trecută, preşedintele finlandez a discutat despre criza ucraineană la telefon cu liderul de la Kiev Petro Poroşenko şi, în vizită la Astana, cu preşedintele kazah Nursultan Nazarbaev şi cu Secretarul General ONU, Ban Ki-moon.

Tot astăzi, la Minsk ar urma să se întrunească aşa-zisul Grup de contact pentru criza din Ucraina – reprezentanţi ai autorităţilor de la Kiev, Moscova şi OSCE, - precum şi cele trei grupuri de lucru pentru securitate şi chestiuni politice şi umanitare.

La Sarajevo în Bosnia- Herţegovina este aşteptat în vizită preşedintele sârb Tomislav Nikolic.

Şi… astăzi este Ziua Limbii Romani, instituită de UNESCO.

XS
SM
MD
LG