Linkuri accesibilitate

Premierul român Victor Ponta, acuzat de corupție, spălare de bani murdari și abuz în funcție, refuză să demisioneze


Premierul român Victor Ponta a declarat duminică 7 iunie că nu va demisiona, așa cum i-a cerut președintele țării, după ce fusese anchetat de Direcția Națională Anticorupție. DNA vrea să înceapă urmărirea penală împotriva premierului Victor Ponta, acuzat de corupție, spălare de bani și abuz în funcție.
La reuniunea liderilor coaliției guvernamentale, dominată de partidul social-democrat al lui Ponta, premierul a argumentat că „schimbarea unui Guvern se face prin procedurile constituționale, prin alegeri sau prin vot in Parlament, altfel este lovitura de stat.”

Vineri, într-un interviu cu televiziunea publică română, președintele Klaus Iohannia declara că este „inadmisibilă” o situație in care o țară are un premier invinuit pentru fapte de coruptie: „Un politician cu o functie foarte înalta, acuzat, oriunde in lume își dă demisia pentru a nu periclita imaginea tarii”, a mai declarat președintele. Klaus Iohannis va avea luni consultări cu partidele parlamentare, iar Comisia juridică a Camerei Deputaților va decide când se pronunță în cazul Ponta. Victor Ponta este deputat și începerea urmăririi penale decătre DNA depinde de aprobarea Camerei Deputaților.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG