Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Adevărul Moldova


Invitata serii este Doina Stimpovschi

„Ziarul Adevărul Moldova începe mâine dezbaterea electorală pentru Primăria municipiului Chișinău. Candidații de pe pozițiile fruntașe în sondajele de opinie au primit din partea noastră același set de întrebări care se referă la principalele probleme ale orașului. Prima întrebare a fost una simplă: de ce vreți să fiți primar? Răspunsul fiecărui candidat îl puteți citi în ediția de mâine. Iar în fiecare zi veți găsi răspunsurile la mai multe probleme ale capitalei.

Tot mâine, analizăm, împreună cu directorul Asociației pentru Democrație Participativă, Igor Boțan, ultimii patru ani de activitate a Consiliului Municipal Chișinău. În opinia analistului politic, Dorin Chirtoacă nu a avut o majoritate solidă în Consiliu Municipal Chișinău, ci mai degrabă o majoritate conjuncturală care se constituia doar atunci când problemele capitalei se adunau în număr covârșitor. Complicitatea politică s-a împământenit ca regulă de funcționare a administrației publice a Chișinăului. Astfel, Consiliul Municipal Chișinău poate fi descris mai degrabă ca centru de fibrilație decât ca instituție care funcționează normal, apreciază Igor Boțan.

De asemenea, aflați că în primele patru luni ale anului curent, 216 copii și-au abandonat domiciliul. Potrivit psihologilor, printre cauzele abandonului se găsesc boicotul față de solicitările adulților, problemele afective ale părinților, pedepsele aplicate copilului, neglijența și abuzul de alcool din partea părinților. Prin fuga de acasă copilul are impresia că își pedepsește părinții, asumându-și rolul de adult care se descurcă singur, explică Tatiana Crestenco, șefa Serviciului protecţia drepturilor copilului din cadrul Oficiului Avocatului Poporului.

Dar mai multe despre drepturile copiilor și încălcările acestora citiți în ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova.”

XS
SM
MD
LG