Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Mai multe asociații de producători agricoli ar urma să anunțe organizarea unei noi acțiuni de protest, preconizată pentru 27 mai. Separat, mai mulți directori de fabrici de conserve planifică să adreseze o serie de revendicări Guvernului.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului găzduiește audieri publice despre două inițiative legislative care ar fi menite să limiteze efectele propagandei ruse.

În Polonia sunt așteptate rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale, în urma turului doi de duminică la care s-au confruntat președintele în exercițiu Bronislaw Komorowski și conservatorul Andrzej Duda.

Premierul britanic David Cameron urmează să-l primească la reședința sa oficială pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a lua în discuție planurile guvernului conservator de la Londra de renegociere a situației Mari Britanii în Uniunea Europeană.

La Washington, președintele american Barack Obama va rosti un discurs de Ziua Memorială și va depune flori la Mormântul Soldatului Necunoscut la Cimitirul Național Arlington.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG