Linkuri accesibilitate

Angela Merkel cheamă la eforturi diplomatice pentru a se pune capăt conflictului din Ucraina


La încheierea convorbirilor purtate la Moscova cu președintele Vladimir Putin, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că încă nu există o reală încetare a focului în Ucraina, unde luptele continuă în ciuda unui acord de armistițiu încheiat la Minsk în februarie trecut. Merkel a îndemnat să fie făcute eforturi diplomatice pentru a se pune capăt conflctului din Ucraina, în ciuda „diferențelor” dintre Est și Vest. Cancelarul german a făcut apel și la liderii separatiști pro-ruși de la Donețk și Luhansk, în estul Ucrainei, să permită pătrunderea convoaielor cu ajutoare umanitare în regiune.

Merkel a apreciat că întîlnirea cu președintele rus le-a ofeit ambilor lideri să discute „relațiile bilaterale, raporturile dintre Rusia și Uniunea Europeană, și dezvoltarea și sprijinul pentru integritatea teritorială a Ucrainei.” Peste 6100 de persoane au murit în cursul confruntărilor dintre separatiștii pro-Moscova și forțele guvernamentale din Ucraina de est, începînd din aprilie 2014.

Cancelarul german a sosit la Moscova, astăzi în cadrul unei scurte vizite, cu ocazia căreia a depus și o coroană de flori, împreună cu liderul rus, la Monumentul soldatului necunoscut, în apropierea zidului Kremlinului.n capital earlier on May 10.

XS
SM
MD
LG