Linkuri accesibilitate

Raportul firmei de audit „Kroll” atestă sustragerea a cel puțin 13 miliarde de lei din cele trei bănci salvate de la faliment de BN


Raportul firmei de audit „Kroll”, realizat la cererea Băncii Naționale – publicat luni de președintele Parlamentului pe blogul său - arată că din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank au fost sustrase „cel puțin 13 miliarde de lei, bani care au ajuns în firme offshore”. Potrivit Unimedia, numele omului de afaceri Ilan Shor și al grupului său de firme este menționat ca principal beneficiar al tranzacțiilor dubioase efectuate la cele trei bănci care, potrivit raportului, ar fi controlate de Ilan Shor.
Raportul „Kroll”, așa cum a fost publicat de Adrian Candu, recomandă ca în următoarea etapă a investigației, să fie cercetat traseul banilor tranzacționați și să fie evaluat exact prejudiciului produs. În noiembrie 2014, în ajunul alegerilor generale, cele trei bănci au fost salvate de la faliment de Banca Națională cu un împrumut masiv, după care au fost trecut sub administrația specială a BNM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG