Linkuri accesibilitate

Autoritățile transnistrene au arestat mai mulți participanți la un miting de 1 mai în localitatea Sucleea


Aproximativ 15 persoane au fost arestate vineri după manifestările organizate cu ocazia zilei de 1 mai în regiunea transnistreană. Potrivit unor martori oculari, mai mulți vorbitori în cadrul mitingului desfășurat în localitatea Sucleea din stânga Nistrului, precum și artiști care urmau să prezinte programul artistic au fost urcați într-o dubă de forțele de ordine transnistrene. Acestea au confiscat camerele video și telefoanele mobile folosite de participanții la miting pentru a filma evenimentul. În cadrul mitingului, mai mulți vorbitori au exprimat opinii critice la adresa autorităților transnistrene și la faptul că acestea au adus regiunea într-o criză economică fără precedent. În seara zilei de 1 mai a avut loc și procesul celor arestați, în urma căruia o parte din ei au fost puși în libertate. Autoritățile transnistrene nu au publicat niciun fel de informații oficiale cu privire la acest incident.

Ultimul caz de persecuții împotriva unor opinii critice la adresa administrației regiunii separatiste a fost cel al arestării, pe 18 martie, a jurnalistului Serghei Ilcenko, care continuă să rămână în arest fiind acuzat de activități extremiste.

În 2010, la Tiraspol, au fost condamnați la 15 ani de închisoare, după care puși în libertate după mai bine de un an de detenție, jurnalistul Ernest Vardanean și angajatul Inspectoratului Fiscal, Ilie Cazac.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG