Linkuri accesibilitate

Andrian Candu se exprimă în favoarea reformei Procuraturii și a lichidării băncilor implicate în scandalul financiar


Proiectul de lege privind reformarea Procuraturii trebuie aprobat de guvern și trimisă în Parlament până pe 12 mai, a declarat președintele parlamentului Andrian Candu într-un interviu cu Europa Liberă: „…angajamentul meu personal este ca această lege să fie aprobată până la sfârşitul sesiunii de vară… în situaţia în care pe data de 12 mai această lege nu este aprobată de guvern şi trimisă la Parlament, atunci eu personal am să o semnez pe 13 mai şi o voi aduce în Parlament…”, a declarat Candu. În opinia sa legea, proiectul legii privind reformarea Procuraturii va fi un test și pentru Parlament. Președintele Parlamentului a recunoscut că reforma Procuraturii nu este singura restanță a Moldovei în raport cu reformele pe care s-a angajat să le facă odată cu semnarea Acordului de Asocierei cu Uniunea Europeană: „…cu regret, dar suntem în întârziere cu reformele în care ne-am angajat” a declarat Andrian Candu, Europei Libere.

Andrian Candu mai este de părere că cele trei bănci aflate sub administrația specială a Băncii Naționale ar trebui lichidate. În interviul acordat marți Europei Libere, Candu a cerut, de asemenea, continuarea anchetei internaționale „…în aşa fel încât în timpul cel mai apropiat posibil să fie recuperat tot ceea ce a fost fraudat, iar cei care au fraudat să răspundă potrivit legii. Bineînţeles, să nu sufere deponentul, dar să câştige societatea prin a afla adevărul.”

Firma americană de audit „Kroll” a înaintat raportul inițial al anchetei privind presupusa devalizare a Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank dar documentul nu a fost făcut încă public: „…cum şi când va fi dat publicităţii este o chestiune deja tehnică pe care trebuie să o agreeze Banca Naţională cu compania Kroll, deoarece sunt unele chestiuni legate de investigaţii, de probe, de nume şi multe altele”, a mai declarat Andrian Candu în interviul cu Europa Liberă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG