Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul” Moldova


Invitata rubricii este Doina Stimpovschii.

„În numărul de mâine al ziarului Adevărul continuăm lista materialelor despre subiectul justiției. Într-un interviu oferit publicației noastre, comentatorul politic și directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă (ADEPT), Igor Boțan, afirmă că Republica Moldova se laudă în fața partenerilor de dezvoltare cu realizări în domeniul reformei justiției, dar în practică aceste reforme nu se simt deloc și nu au niciun impact. De asemenea, acesta subliniază faptul că raportul pe anul 2014 privind Gradul de Implementare a Strategiei de Reformă a Sectorului Justiţiei este o prezentare de cifre, fără rezultate efective.

Tot în ziarul de mâine aflați ce cred experţii Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CreDO) despre principiul separaţiei puterilor în stat. Specialiștii consideră că statul de drept este încălcat, iar Opoziţia şi puterea negociază ca unele legi să nu ajungă în Parlament, utilizându-se abuziv procedura de asumare a Guvernului. Acuzațiile au fost făcute în contextul asumării răspunderii de către Guvern în fața Parlamentului, atunci când a fost adoptată legea bugetului de stat.

De asemenea, găsiți și un material despre așa-numitul dosar penal inițiat de KGB-ul transnistrean împotriva Asociației Obștești „Promo-Lex” sub pretextul că asociația este finanțată de România pentru a destabiliza situația din regiunea separatistă. Vadim Vieru, avocatul „Promo-Lex”, crede că intentarea acestui dosar este o provocare ordinară. Adevărul Moldova a contactat Comitetul de Anchetă din Transnistria pentru a afla care sunt organizațiile românești care finanțează Promo-Lex, dar ni s-a spus că „niciun anchetator nu va oferi informații despre organizațiile românești care finanțează Promo-Lex”.

În numărul de mâine citiți și un interviu cu actrița româncă care a cucerit America, Claudia Motea. Actrița vorbește despre surprizele Festivalului de Film Românesc din acest an, care va începe la sfârșitul lunii mai, condiția artistului în lume și slăbiciunea pe care o are pentru țara noastră.”

XS
SM
MD
LG