Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

La Chişinău se va afla în vizită preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, iar mâine în capitala Moldovei este aşteptată şefa diplomaţiei estoniene, Keit Pentus-Rosimannus.

La punctul de trecere de la Leuşeni va avea loc o ceremonie oficială prilejuită de împlinirea unui an de la liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, va avea o întrevedere cu un grup de 50 de femei primari de localităţi din România.

Centrul de Resurse Pentru Drepturile Omului CREDO va lua atitudine astăzi faţă de „practica angajării răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului” pe care activiştii o consideră drept o încălcare a principiului separării puterilor şi una care „subminează statul de drept”.

Reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor şi Furnizorilor de Dispozitive Medicale şi Echipamente de Laborator vor susţine şi ei o conferinţă de presă cu tema: „Licitaţiile trucate în Sistemul Naţional de Sănătate – aparență sau legitate?”.

La Centrul cultural Odeon din capitală se desfăşoară cea de-a noua ediţie a Festivalului de film american. Intrarea la toate proiecţiile este liberă.

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală are loc o expoziţie de obiecte de cult şi ouă încondeiate.

Din actualitatea internaţională:

În prelungirea summitului de ieri Ucraina - Uniunea Europeană, la Kiev, astăzi, are loc o conferinţă internaţională a donatorilor în sprijinul reformelor şi a stabilizării economice a Ucrainei.

Astăzi este Ziua internaţională pentru sănătate şi securitate la locul de muncă.

XS
SM
MD
LG