Linkuri accesibilitate

Brum


Timișoara „lovește” din nou, și „lovește” bine.

​Albumul se numește „Today”, și a fost lansat în 25 aprilie 2015 la Timișoara.

Cătălin Vaștagu (ghitară, instrumente electronice, Bumbapa, Brum Conspiracy), Radu Pieloiu (tobe, Sebastian Spanache Trio, Thy Veils, și multe alte proiecte jazz și experimentale) și Anghel Mailat (bass, Traveler Trio, Norzeatic Live Band și proiecte experimentale de jazz) sînt trei băieți de la Timișoara care fac împreună din 2012 trupa Brum.

Brum, ni se spune pe pagina lor de Facebook, este numele englezesc al unui zgomot perturbator ce locuiește la ieșirea amplificatoarelor de audiofrecvență, și e generat de alimentarea acestor amplificatoarela rețeaua de curent electric alternativ.

Aceste două cuvinte din urmă, „electric alternativ”, desprinse de sintagma care le folosește mai sus, explică pînă la un punct ce anume cântă oamenii ăștia.

Ei înșiși spun despre muzica lor că este electro live.

Electro, adică un gen derivat din muzica electronică, dar un gen parcă portabil, pentru că poate fi atașat la alte genuri: electro jazz, electro folk, și chiar electro rock.

Electro live? Da, dar și progresiv, o muzică ce se construiește din etape, nu în etape, ci din etape, din niște stări care se transformă neîncetat; o muzică fără solouri și fără refren, sau cu un refren subliminal, adică segmente care se

Brum magnetic postcard
Brum magnetic postcard

repetă parțial pe un palier ce urcă parcă la infinit, același și diferit, ca într-o spirală.

Deși pare că e „construită” cumva rațional, muzica asta sună foarte spontan, și oferă ascultătorului canale perfecte pentru tripuri.

Ar mai fi de adăugat că albumul „Today” a fost lansat și pe suport fizic, însă nu sub forma tradiționalului disc/CD, ci sub forma unui postcard cu magnet.

E vorba de 100 de postcarduri cu grafică artwork unicat, lucrate de peste 30 de artiști grafici din România și din străinătate, artiști consacrați, dar și copii de la o grădiniță din Timișoara.

Da, Timișoara „lovește” din nou, și „lovește” bine.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG