Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Ultima zi a vizitei premierului Gaburici în Turcia, întâlnire Angela Merkel - Alexis Tsipras la Bruxelles, Ziua Internațională a cărții.

La Chișinău se va afla în vizită generalul britanic Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forțelor Aliate din Europa. Bradshaw, care vine din România unde a asistat la un amplu exercițiu militar la care au luat parte și militar moldoveni, se va întâlni cu președintele Nicolae Timofti și ministrul apărării, Viorel Cibotaru.

Premierul Chiril Gaburici se află în Turcia, unde își încheie astăzi o vizită de două zile, luând parte la un Summit al Păcii prezidat de primul ministru turc, Ahmet Davutoğlu.

Liderii Uniunii Europene se întâlnesc la un summit de urgență la Bruxelles pentru a lua în discuție criza imigranților din Mediterană.

În marginea summit-ului, premierul grec Alexis Tsipras se va întâlni cu cancelara germană Angela Merkel, cu o zi înaintea unei ședințe cruciale pentru Grecia a miniștrilor de finanțe din zona euro, care îi vor examina reformele promise în schimbul ajutoarelor.

Președintele belorus, Alexandr Lukașenko începe o vizită de două zile în Georgia.

La Moscova, se află în vizită președinta argentiniană Cristina Kirchner, urmând să poarte discuții astăzi cu liderul rus Vladimir Putin, cei doi împărtășind deseori o viziune critică față de Occident.

Este marcată Ziua Internațională a cărții și drepturilor de autor.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG