Linkuri accesibilitate

O activistă LGBT îi face de rușine pe „oamenii frumoși” care o vor moartă


Fotografii ce ilustrează violențele și hărțuirile la care sînt supuse minoritățile sexuale din Rusia.

O activistă pentru drepturile minorităților sexuale a publicat poze ale detractorilor ei înverșunați împreună cu mesajele imunde pe care i le-au trimis. Articolul semnat de corespondenta Europei Libere Claire Biggs este tradus de Lucian Ștefănescu.

Își îmbrățișează copiii, țin buchete de flori în mâini, și zâmbesc fericiți la aparatul de fotografiat.

Ei cred de asemenea că oamenii care militează pentru drepturile minorităților sexuale merită să moară.

Elena Klimova este fondatoarea grupului Copii-404. un forum online unde adolescenții gay ruși pot vorbi liber despre necazurile lor într-o țară puternic homofobă.

Pentru a ilustra violențele și hărțuirile la care sînt supuse minoritățile sexuale din Rusia, Klimova a compilat mai multe fotografii ale unora din cei mai înverșunați detractori ai ei, culese de site-urile rețelelor sociale.

Albumul, intitulat „Oameni frumoși și ce-mi spun ei mie”, conține poze cu persoane care par blânde, poze însoțite însă de mesajele obscene și pline de ură despre care Klimova spune că le-a primit de la aceste persoane online.

Ea a postat fotografiile în 20 aprilie pe VKontakte, cea mai populară rețea socială din Rusia.

„Din moment ce oameni frumoși îmi scriu deseori, albumul va fi înnoit deseori. El a fost creat pentru a aprecia contrastele și varietatea vieții. Poftă bună”, scrie Elena Klimova.

Kristina:„Să ardeți în iad, perverșilor! Dacă t-aș vedea te-aș strânge de gît cu mâinile mele”

Maksim: „O să fiu primul care va aprinde rugul unde stai. Și mai ai și ochi de drogată, scroafă borîtă.”

Sașa: „Când o să închizi grupul ăsta f***t, urăsc c*****l ăsta. Se te împuște nu-i destul!”

Elisabeta: „O s-ajungi curând la închisoare. Asta nu tebuie să rămână nepedepsită. Să arzi în iad în agonie pentru propaganda ta de homosexuali. Mori, gunoi de căcat. Pleacă din țara noastră, scroafă. Mai devreme sau mai tîrziu vei plăti pentru asta!

Aișa: „Apropo, cred că ești o c***ă proastă, crezi că faci o faptă bună și ajuți?? Mai bine du-te să mori înainte să-ți taie cineva capul ăla f***t. Oameni ca tine ar trebui băgați la închisoare.

Aleskandr: „C***ă f****ă ce ești! De ce p**a faci propagandă la bulangii? Nimeni nu vrea să te f**ă dar asta-i problema ta, închide grupul ăsta, gunoi ce ești, sau o să prind vreun bulangiu și o să-i sparg fața f****ă și o să scriu numele grupului tău pe fața ta f****ă, și vina va fi numai a TA!”

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG