Linkuri accesibilitate

Experți în computere din 16 state Nato participă la un exercițiu colectiv de apărare în Estonia împotriva unui război cibernetic


In jur de 400 de experti in computere vor participa la un exercitiu de razboi cibernetic in Estonia, ca parte a actiunilor NATO de a mari capacitatea acestei ţări baltice de a face fata atacurilor hackerilor. 16 naţiuni participa la exercitiu, care, potrivit unei purtatoare de cuvint a NATO de la Tallin, este complet ficţional si apara Estonia de o tara imaginata.

Guvernul Estoniei, mediile de informare si site-uri ale unor importante corporaţii au fost blocate in 2007 de atacuri ale unor hackeri, despre care guvernul de la Tallin a susținut ca au fost intreprinse din Rusia. Moscova a negat orice implicare.

La summitul NATO din luna septembrie anul trecut s-a decis intarirea capacităţilor NATO de apărare in fata unor atacuri cibernetice, si liderii tarilor NATO au avertizat ca un atac cibernetic asupra unei ţări a Alianţei va atrage dupa sine un raspuns de apărare colectiv asemanator cu cel fata de o agresiune militara „clasică”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG