Linkuri accesibilitate

Tiraspolul a publicat decizia protocolară semnată cu Chişinăul privind asigurările auto


Liderul transnistrean Evegheni Şevciuk şi-a exprimat speranţa că acordul semnat cu Chişinăul privind recunoaşterea reciprocă a asigurărilor auto „va servi drept impuls” pentru rezolvarea grabnică şi a altor probleme. Între acestea el a numit „ridicarea barierelor din calea libertăţii de activitate economică externă” a întreprinderilor transnistrene şi „alinierea comună în comerţul internaţional”, transmite agenţia oficială de la Tiraspol „Novosti Pridnestrovia”.

Şeviuk a făcut declaraţia după ce a semnat, vineri, 10 aprilie, la Tiraspol, împreună cu premierul moldovean, Chiril Gaburici, decizia protocolară ce ar urma să rezolve problema asigurărilor auto.

Potrivit protocolului publicat de „Novosti Pridnestrovia”, pe fiecare mal al Nistrului se eliberează polițe de asigurări, iar companiile de asigurare vor conlucra pentru recuperarea daunelor, indiferent de locul producerii accidentului.

Mecanismul propriu-zis urmează să fie elaborat până pe data de 10 mai, de către grupurile de experţi, împreună cu asiguratorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Decizia protocolară, publicată în facsimil de agenţia oficială de la Tiraspol, a fost semnată între Republica Moldova şi Transnistria.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG