Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

În capitală este programată de la ora 13 de-a lungul străzii Calea Basarabiei, începînd cu al doilea pod de trecere peste rîul Bîc o nouă ediție a acțiunii anuale de curățire a râului, în organizarea Centrului Național de Mediu, cu participarea studenţilor de la Universitatea Agrară de Stat, colegiul de ecologie şi a angajaţilor companiei „Gas Natural Fenosa”.

Înaintea Paștilor în holul clădirii Parlamentului din capitală va fi organizată astăzi expoziția lucrărilor de artă ale zecilor de copii din instituțiile comunitare din Chișinău. Copiii vor efectua și un tur ghidat al Parlamentului, vor asista la ședința plenară și vor lua prînzul în incinta Parlamentului – informează MOLDPRES.

Președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, își încheie vizita de două zile în Ucraina.

La Washington președinta FMI Christine Lagarde urmează să prezinte un raport despre starea economiei globale.

Ministrul de finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, urmează să rostească un discurs la o conferință economică la Paris.

Miniștrii de externe din țările americane se întrunesc în Panama înaintea unui summit al Americilor. În pregătirea aceleiași reuniuni regionale, președintele Statelor Unite, Barack Obama, vizitează Jamaica.

Ministrul apărării din Statele Unite, Ashton Carter, vizitează Coreea de Sud – pe agendă aflându-se programul nuclear și balistic al Coreii de Nord, comuniste.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG