Linkuri accesibilitate

Sergiu Sîrbu: modificările mult criticate la Codul Audiovizual ar putea fi retrase, dar nu şi cele privind propaganda


Deputatul democrat Sergiu Sîrbu spune că autorii modificărilor la Codul Audiovizual avizate miercuri, 1 aprilie, de o comisie din Parlament sunt gata să renunţe la o parte din ele, dar nu şi la cele menite să restricţioneze propaganda răspândită prin retransmisiunea televiziunilor ruse.

Sergiu Sîrbu este şi el un autor al proiectului, alături de mai mulţi deputaţi democraţi, liberal-democraţi şi comunişti.

„Suntem gata să excludem din proiect prevederile care au stârnit critici şi pot pune în umbră ideea de bază a proiectului”, a spus Sîrbu astăzi dimineaţă într-un interviu în exclusivitate la Europa Liberă.

Criticile exprimate până acum vizează amendamentele ce restricţionează difuzarea informaţiilor din surse anonime sau de neidentificat, a emisiunilor de dezbateri când sunt vizaţi demnitarii şi publicitatea la posturile publice de radio şi televiziune.

Sîrbu susţine că autorii documentului nu ar vrea ca din cauza acestora să sufere prevederile care se referă la proliferarea propagandei ruseşti de la posturile TV ruse, amplificată mult în ultimul an şi care nu mai poate fi tolerată, după părerea deputatului, în condiţiile geopolitice actuale. ​

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG