Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul Moldova”


Invitata serii este Doina Stimpovschii de la cotidianul „Adevărul Moldova”.

„În ediția de mâine ne întrebăm dacă în Republica Moldova există euroscepticism sau propagandă rusă? Sunt moldovenii victime ale mass-media rusești sau victime ale lipsei de informare cu privire la Uniunea Europeană. Sociologul Doru Petruți crede într-un euroscepticism artificial, deoarece nimeni nu poate fi sceptic față de ceva ce nu cunoaște, iar partidele proeuropene au eșuat în a promova corect ideea europeană în rândul populației. Iar Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente, crede că reforma justiției poate scădea mult scepticismul unora dintre moldoveni față de UE. Problema este când vom asista la implementarea ei.

Tot mâine, puteți citi despre ce îi nemulțumește pe reprezentanții societății civile în noua lege cu privire la finanțarea partidelor. Aceștia cred că proiectul de lege, adoptat în lectură finală pe 19 martie de Parlament, are multe lacune și propun un set de recomandări. Printre ele se numără diminuarea plafoanelor pentru donații, de la 100 de mii până la 75 de mii de lei pentru persoane fizice.

Tot mâine, aflați despre un nou proiect educațional ce va fi implementat în 40 de școli din Chișinău care urmărește sensibilizarea copiilor la problemele animalelor fără stăpân. Elevii vor învăța cum pot proteja animalele, dar și cât de mult pot ajuta necuvântătoarele persoanele cu dizabilități.

În ediția de mâine a Adevărului, citiți și explicațiile șefului Direcției generale transporturi din cadrul Primăriei capitalei cu privire la starea dezastruoasă a trotuarului de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Nu în ultimul rând, publicăm un rezumat al raportului prezentat de șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, cu privire la dezvoltarea politică și economică a țării. El a menţionat că fenomenul corupţiei rămâne în continuare o cauză de îngrijorare, iar cele mai vulnerabile sectoare sunt cel judiciar, vamal, achiziţiile publice, sectorul sănătăţii, sfera socială şi sectorul educaţional.”

XS
SM
MD
LG