Linkuri accesibilitate

Reacții la încheierea ședinței Parlamentului de marți


Lideri ai comunistilor au declarat şi ei la incheierea lucrarilor Parlamentului de aseara că in urma analizei facute, toţi cei vinovati de situatia bancilor „vor trebui traşi la raspundere” şi ca pe rol ar fi 22 de dosare penale. Deputatul communist Anatolie Zagorodnîi este citat cu declaraţia ca Serviciul de Informatii si Securitate ar fi deschis deja o ancheta pentru a vedea modul in care un document secretizat a ajuns sa fie facut public.

Socialiștii, aflaţi in opozitie,au prezentat şi ei ieriun raport separat cu privire la situația de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Potrivit liderului PSRM, Igor Dodon, naționalizarea celor trei instituții financiare ar fi singura soluție de salvarea a acestora. Dodon a facut declaratia dupa ce parlamentarii au decis discutarea raportului comisiei parlamentare de ancheta în spatele uşilor închise.

Fostul premier Iurie Leancă, care votase ieri pentru audierea deschisă a raportului, a sugerat totuşi că acesta nu numai că nu şi-a atins scopul, dar şi plasează pe alocuri în mod eronat responsabilitatea pe Guvern spunind că „Instrumentele de bază de prevenire, supraveghere, penalizare le deţine de fapt – Banca Naţionala iar Comisia naţională de stabilitate financiară nu dispune de fapt de nici o pârghie pentru a interveni”.

XS
SM
MD
LG