Linkuri accesibilitate

Cunoscutul jurnalist şi politolog Serghei Ilcenko a fost arestat de KGB la Tiraspol


La Tiraspol, cunoscutul jurnalist şi politolog Serghei Ilcenko a fost arestat de serviciile speciale sub acuzaţia de extremism, relatează portalul Ava.md. Angajaţii KGB-ului au descins miercuri seara la domiciliul lui Ilcenko pentru percheziţie, confiscându-i toate echipamentele folosite în activitatea sa jurnalistică. După percheziţie, Ilcenko a fost arestat şi plasat în izolatorul KGB.

Într-un comunicat de presă difuzat ulterior, serviciile speciale ale regiunii separatiste afirmă că pe 18 martie, în Internet ar fi fost răspândite „mesaje cu îndemnul la răsturnarea armată a puterii legitime în Transnistria şi la o confruntare armată cu Federaţia Rusă”. KGB-ul de la Tiraspol susţine că a stabilit autorul pretinselor îndemnuri şi acesta ar fi „utilizatorul activ al reţelelor de socializare” Serghei Ilcenko.

Jurnalistul şi politologul transnistrean este cunoscut prin poziţia sa activă împotriva politicii actualei administrații din Tiraspol şi împotriva amestecului Rusiei în criza din Ucraina.

La finele lunii trecute, Serghei Ilcenko a scris, într-o postare pe Facebook, că a fost vizitat de câţiva angajaţi ai KGB-ului care i-au cerut să le transmită imaginile filmate de el în timpul acţiunii de protest din Tiraspol, din 28 februarie, împotriva politicii de austeritate a administraţiei regiunii, şi să nu le difuzeze pe Internet. Ilcenko a scris atunci că a reuşit să-i alunge pe KGB-işti, dar a fost ameninţat cu persecuții.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG