Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Evenimentul zilei”


Invitatul emisiunii este reportera Cristina Brumă.

Citiți în „Evenimetul zilei” de mâine despre „Combaterea corupţiei – ultima şansă a Republicii Moldova”. „De peste cinci ani, Republica Moldova este guvernată de coaliţii care se declară democratice şi pro-europene şi tot de atâţia ani una din priorităţi a fost combaterea corupţiei şi reforma justiţiei, acţiuni absolut necesare pentru apropierea de Uniunea Europeană. De peste cinci ani, toţi oficialii europeni ne tot arată la obraz şi ne îndeamnă să trecem de la vorbe la fapte şi tot de atâta timp le promitem marea cu sarea”, scrie atutorul.

„De la bani până la identitatea omului. Moldovenii sunt inventivi. Falsifică orice”. „Moldoveanul se pricepe la toate, mai cu seamă când vine vorba de falsificare. Este ocupația lui de preferată, iar produsul final le dă bătăi de cap atât oamenilor legii din Moldova, cât și din afara țării. Falsificăm tot ce se poate falsifica, începând de la bani, documente, permise auto, mărfuri, până și mâncare ori lucruri prețioase. Falsificăm chiar și identitatea omului”. Continuarea articolului îl găsiți în ziar.

În pagina economică aflati că este oficial: intrăm în criză. Autorităţile recunosc că Republica Moldova este în recesiune.

La rubrica reportaj, aflati despre „Planetariul din Chișinău, un loc izolat, în care se țin cursuri în rusă. Moldovenii sunt obligați să vorbească în rusă până și cu stelele”.

[transcriere: Tamara Grejdeanu]

XS
SM
MD
LG