Linkuri accesibilitate

Reforma administrativ teritorială nu ar trebui să ducă la amânarea alegerilor locale, crede președintele CC


Dacă alegerile locale vor fi amânate , atunci va fi nevoie de o modificare a legii a declarat Alexandru Tănase, președintele Curții Constituționale într-un interviu cu Europa Liberă.

Pentru că nu se poate face analogia cu prevederile constituționale legate de alegerile parlamentare, a explicat Alexandru Tănase: „pentru amânarea alegerilor (locale) trebuie schimbată legea, nu este posibilă analogia cu alegerile parlamentare....sunt nuanțe privind extinderea mandatului alesului local ...”

Președintele Curții Constituționale s-a declarat însă încrezător ca s-ar putea face reforma administrativ teritorială, invocată drept posibil motiv al amânării alegerilor locale, în timp util pentru a ține scrutinul la timp. Totul depinde de politic, a subliniat Tănase în interviul cu Europa Liberă.

„Eu cred ca este posibil de a opera reforma teritorial administrativă structural încă în perioada care este disponibilă până la finalizarea mandatului actualilor aleși locali… Dar pâna la urma este decizia Parlamentului”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG