Linkuri accesibilitate

Banca centrală de la Tiraspol îndeamnă populaţia la calm


Banca centrală de la Tiraspol a anunțat vineri că a pus în vânzare suficienți dolari americani pentru a acoperi deficitul pe piață și necesitățile populației. Banca a îndemnat la calm, spunând că va continua să satureze piața cu valută, atâta timp cât va fi necesar.

Potrivit presei transnistrene, mai multe case de schimb vând sume limitate de valută, situație de care profită speculanții. Banca a dat asigurări că valută e suficientă pentru toți - populație, comercianți și întreprinderi - și că acțiunile speculative sunt contracarate cu sprijinul organelor de forță.

Șeful adjunct al băncii centrale din Tiraspol, Alexandr Leanca, a declarat că regiunea transnistreană are suficiente rezerve valutare și că „toate discuțiile și insinuările lansate cu bună știință cum că în viitorul apropiat cursul valutar ar putea fi modificat sunt nefondate”.

Cursul dolarului și al monedei euro în regiunea transnistreană este menținut constant de mai bine de un an. Între timp, monedele din Rusia, Ucraina și Moldova au cunoscut o devalorizare bruscă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG