Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Studentie.md”


Invitata serii este Zinaida Lupaşcu, de la revista online „Studentie.md”.

„Dacă accesați acum studentie.md aflați cele mai proaspete știri din domeniul educației, utile studenților, absolvenților de licee si facultate.

Vestea numărul unu este lista celor mai buni 50 de studenți ai țării, care vor beneficia de câte 12000 MDL fiecare! În cadrul concursului au participat un număr impunător de studenți de la 16 instituții universitare din RM, iar festivitatea de înmânare a premiilor va avea loc mâine, pe 3 martie la Palatul Republicii. Numele învingătorilor le găsiți pe studenție.md.

O altă noutate este că Expoziția Educațională Internațională în Moldova revine la Chișinău. Pretendenții la studii peste hotare vor putea cântări ofertele la cel mai mare târg de universități străine în Moldova pe 20 și 21 martie, la “Moldexpo”.

Jurnalista și prezentatoarea Maria Chistol, mai nou studentă la Universitatea din Bordeaux (Franța), ne povestește despre experiența de “bobocică” la o universitate de prestigiu din străinătate. Ne mai spune despre diferențele sesizate de ea în sistemul educațional din Franța și cel din Republica Moldova, precum și despre felul în care trebuie să gestioneze banii un student aflat peste hotare.

Vă mai spunem care sunt cele mai bune universități moldovenești într-un top realizat pe web, dar și când va fi posibil în Moldova învățământul la distanță.

La desert, vorbim despre artă şi viaţă programată cu Salvador Dali de Moldova, Stanislav Cebanenco, absolvent al Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara. Stas nu crede în job-uri oficiale şi niciodată nu s-ar încadra într-o viaţă «programată». Citiţi un interviu despre plăcerea de a te regăsi într-un domeniu în care nu există limite.

Mai urmăriți ce este și cum prinde aripi mobilitatea academică de scurtă durată pentru studenții din Republica Moldova și România, dar și să savurați din multe alte știri, reportaje și articole inspirate și originale.

Accesați studentie.md și trăiți primăvara din plin!”

XS
SM
MD
LG