Linkuri accesibilitate

„Dați-ne înapoi țara”


La manifestația de la Chișinău
La manifestația de la Chișinău

Cîteva sute de chișinăueni și-au manifestat astăzi nemulțumirea la un meeting improvizat.

Câteva sute de persoane au participat duminică la un miting improvizat, declarat „flashmob”, desfășurat în scuarul Catedralei Nașterea Domnului. Organizatorii le-au propus participanților să adreseze petiții lui... Ștefan cel Mare, sugerând astfel că actualii guvernați neglijează doleanțele cetățenilor.

Acțiunea a fost declarată apolitică, iar organizatorii care au făcut uz de rețele sociale pentru a invita participanții le-au cerut să își pună haine negre și să nu afișeze simboluri ce ar putea fi asociate cu oricare dintre partidele politice existente. O bună parte dintre participanți și-au legat banderole cu culorile drapelului național. Cei prezenți la acțiunea de protest au fost îndemnați să descrie succint, în petițiile lor situația din țară și să propună măsuri de redresare, semnând mesajul cu numele și prenumele autentic, indicând vârsta și un număr de telefon, astfel încât organizatorii să posteze pe internet și să transmită presei petițiile concludente.

Microfonul a fost oferit tuturor doritorlor de a ține discursuri. Unii oratori s-au declarat oarecum nemulțumiți că în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) se desfășura sărbătoarea Maslenița în timp ce R.Moldova traversează o perioadă de cumpănă.

Ideea flashmob-ului a fost anunțata pe rețelele de socializare, cu genericul „Vrem Leul înapoi. Vrem țara înapoi. Vrem miliardele furate înapoi”. Inițiatori acțiunii sunt considerați doi tineri care s-au asociat în spațiul virtual, fără a se cunoaște în viața cotidiană.

Previous Next

XS
SM
MD
LG