Linkuri accesibilitate

Cine să ne salveze: revoluţionarii, străinii sau extratereştrii?


Ai noştri conducători nu pot sau nu vor să scoată ţara din mocirla mişmaşurilor.

Admit că mai există cetăţeni moldoveni care cred în primenirea clasei politice autohtone. Eu fac parte din grupul de oameni tot mai numeros care nu mai vede cu ochi buni guvernanţii de aici, oricare le-ar fi sloganurile. Viaţa lungă în tranziţie mi-a spulberat brutal orice iluzie. Consider că ai noştri conducători nu pot sau nu vor să scoată ţara din mocirla mişmaşurilor.

În atari condiţii, cine ar mai putea să ne salveze? Am remarcat cîteva voci puternice care cereau o nouă revoluţie, una mai serioasă decît cea din 7 aprilie 2009. Mărturisesc că nu am încredere nici în revoluţionari. Nu-mi plac violenţele, haosul, cultul pumnului. Istoria ne-a demonstrat nu o dată cum intenţiile frumoase ale unor revoluţionari degenerau în tiranii sinistre sau în guvernări şi mai supuse viciului. Nu văd deci o soluţie într-o nouă revoluţie. Unde mai pui că rezultatul ar fi venirea la putere a aceloraşi indivizi autohtoni.

Există părerea, destul de interesantă, că numai nişte funcţionari străini, bunăoară din ţările scandinave, ar putea să stîrpească corupţia moldovenească. Fireşte, funcţionarii străini au o mai mare credibilitate, dar cine le va permite să preia toate funcţiile importante din statul moldovenesc? E limpede că guvernanţilor autohtoni nu le convine să piardă pîrghiile puterii. Nici masele nu vor face o revoluţie pentru a-i aduce pe funcţionarii scandinavi sau germani la putere.

Ce variantă ne mai rămîne pentru a ajunge la viitorul luminos? Probabil, sosirea extratereştrilor. Dar cînd oare vor veni aceştia să conducă Moldova? Mă tem că ar putea să treacă mii de ani…

De aceea, eu unul nu mai am soluţii. Mi se pare că în Moldova ele nu mai există. Am ajuns în staţia terminus. Priehali! Mai departe supravieţuieşte cine e mai şmecher…

XS
SM
MD
LG