Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova, se reuneste din nou Parlamentul.

Centrul de analiză Expert-Grup vorbeste despre cum se pierd banii publici analizind sinteza rapoartelor Curtii de Conuri din ultimul trimestru al anului trecut.

Curtea de Conturi, la rindul ei, analizeaza cum s-au cheltuit banii la Centrul Naţional Anticorupţie.

Partidul Comunist reformator organizeaza o conferinta de presa in care critica votul din aceasta saptamina al comunistilor lui Vladimir Voronin pentru învestirea guvernului Gaburici. In opinia comunistilor reformatori, acest vot ar fi fost „o trădare”.

Naţiunile Unite considera ziua de astazi drept cea a Dreptatii Sociale…

La Geneva sunt reluate negocuerile intre reprezentatii Statelor Unite si ai Iranului asupra programului nuclear al Teheranului.

Ministrii de finante din tarile zonei euro din Uniunea Europeana se intilnesc intr-o reuniune speciala pentru a decide ce se intimpla cu Grecia si cererea guvernului de la Atena de a extinde pentru inca șase luni pachetul de ajutoare financiare menit sa evite ca aceasta tara sa intre in faliment. Ministrul german de finante a spus ca propunerea Atenei nu este „realista”, pentru ca nu vorbeste nimic despre respectarea cererilor credititorilor internationali, ci numai despre acordarea pe mai departe a banilor. Comisia Europeana are o părere mai bună si spune ca cererea Atenei este „pozitiva”.

Reamintim ca Greciei i s-a acordat un ajutor de salvare de 240 de miliarde de euro, dar ajutor conditionat de acceptarea unor masuri de austeritate bugetara. Noile autorităţi de la Atena au cistigat ultimele alegeri pe sloganul renunţării la austeritate, dar daca guvernul nu primeste banii pina la sfirsitul acestei luni, Atena nu va mai avea bani ca sa functioneze….

Atentia comunităţii internaţionale va fi si astazi concentrata pe ce se intimpla in estul Ucrainei, unde, potrivit afirmatiile autorităţilor de la Kiev situatia continua sa fie extrem de tensionata si de periculoasa. Ieri, presedintele Petro Porosenko a cerut desfasurarea unei forte de mentinere a păcii internaţionale sub mandat ONU. Solicitare imediat respinsa de Rusia. Cum se stie Rusia are drept de veto in Consiliul de Securitate ONU. Moscova spune ca baza pentru solutionarea conflictului din estul Ucrainei este intelegerea de la Minsk din 12 februarie. Kievul spune ca rebelii pro-rusi continua sa bombardeze zona din apropierea portului strategic Mariupol, controlat de fortele guvernamentale.

Previous Next

XS
SM
MD
LG