Linkuri accesibilitate

Favoriți la adăpost


Cristiano Ronaldo în meciul de la Gelsenkirchen de ieri
Cristiano Ronaldo în meciul de la Gelsenkirchen de ieri

Real e deja calificată.

Etapa eliminatorie a Ligii Campionilor a început fără surprize. Meciurile tur au adus rezultate previzibile. Cel mai interesant deși nu și cel mai plăcut joc a avut loc la Lvov, unde Sahtior a reușit să blocheze Bayern. Raportul de forțe a fost evident din primele minute. Bayern a dominat autoritar cîmpul însă faza de finalizare a fost tot timpul blocată de apărarea lui Sahtior și de lipsa de vervă a lui Mueller. După pauză, Sahtior a ieșit mai mult la joc și a reușit să impună un duel de uzură care a înghețat meciul. Lucescu a dat echipei o rețetă pragmatică pe deplin potrivită cu resursele jucătorilor iar Bayern a părut ușor surpinsă de rezistența ucrainienilor. La München, Bayern are clar prima șansă dar numai dacă forțează o desprindere rapidă și fără echivoc.

Chelsea a pornit bine la Paris meciul cu PSG. După o fază aeriană purtată de pe un flanc pe altul, stoperii francezi au pierdut sincronizarea și Ivanovici a înscris sec cu capul. Treptat, Cavani a remorcat echipa după el și PSG a început să creeze probleme. Tendința s-a accentuat după pauză și PSG a egalat după o execuție impecabilă a lui Cavani. Ibrahimovic a intrat în sfîrșit în meci și PSG a ratat la limită două situații mari de gol. Returul sugerează o calificare pentru Chelsea dar meciul e deschis, mai ales pentru că Ibrahimovic și Cavani rămîn două probleme nerezolvate pentru Chelsea.

Basel și Porto au făcut partida outsiderilor, dar au dat un nivel de joc decent. Basel a deschis scorul la o pătrundere solitară dar Porto a revenit și a dominat aproape o oră de joc. Egalarea a venit din penalty, la un henț clar. Porto pare favorită la calificare dar returul e, totuși, deschis.

Schalke a încercat să infirme pronosticurie și a început bine. Huntelaar s-a plasat între fundașii adverși și a părut că va creea probleme. Iluzia n-a durat. După 10 minute, Real Madrid a intrat în jocul de pase obișnuit și a marcat ușor la o centrare reluată perfect cu capul de Ronaldo. După pauză, la o fază lucrată în tușă de Ronaldo, Marcelo a driblat lateral în 16 metri și a marcat senzațional, cu un șut în cross care s-a dus în vinclu. Real e deja calificată. Săptămîna viitoare aduce un meci de mare atracție. Barcelona va juca în deplasare cu Manchester City. Deocamdată, însă, favoriții par la adăpost.

XS
SM
MD
LG