Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


„Vieru şi-a lăsat urmaşi-condeieri. De ce confirmăm acest lucru, ne veţi întreba. Avem motive. În raionul nostru, în satul Hâjdieni, trăieşte o moştenitoare a versurilor lui Grigore Vieru, care se numeşte Tamara Vieru. Recent doamna a încheiat o plachetă de versuri, care a şi văzut lumina tiparului. Ce coincidenţă: acelaşi nume, aceeaşi pasiune faţă de poezie, ba şi o tematică foarte apropiată. Dna Tamara i-a dedicat Poetului cu renume în placheta sa şi o poezie „La moartea poetului”.

Recent, Secţia Cultură Glodeni a desfăşurat selectarea tinerilor talente din raion, care ulterior vor participa în cadrul festivalului-concurs internaţional „Mărţişor dorohoian”. Activitatea culturală va avea loc în perioada 27 februarie – 1 martie curent în judeţul Botoşani, România.

Alexandru Goncearuc s-a născut în 1959 în satul Cuhneşti. La şcoală toţi 10 ani a fost printre fruntaşi. În 79 a fost chemat la oaste şi apără interesele internaţionale ale Uniunii Sovietice în Afganistan. Pentru îndeplinirea exemplară a mai multor operaţiuni de luptă a fost decorat cu două medalii şi o insignă.

Pe 22 ianuarie 81, în timpul unui marş militar, maşina de infanterie, în care se afla el, a fost lovită de o grenadă. Sergentul Goncearuc până la ultima suflare a tras foc ochit din arma automată asupra inamicului, asigurând camarazilor săi posibilitatea de a părăsi maşina, cuprinsă în flăcări. A ars şi el în transportul blindat.

Crucile, monumentele de pe marginea drumurilor din ţărişoara noastră creează impresia că mergi prin cimitir. Cei de la volan se sustrag, se întristează, gândurile îi duc la anumite cazuri tragice. În accidentele rutiere din Moldova anual mor a câte 300 de persoane, iar în Rusia – 32 de mii. Accidentele aviatice aduc şi mai multe victime şi ce e de făcut? De instalat deodată câte un cimitir? E timpul să luăm o altă atitudine.

V-aţi întrebat vreo dată cum sunt gestionate deşeurile rezultate din activităţile medicale? Noi ne-am întrebat, i-am întrebat şi pe specialiştii din domeniu şi am aflat lucruri interesante, toate la rubrica „Pericol biologic”.

În detalii despre cele menţionate şi nu numai citiţi în „Câmpia Glodenilor”.”

XS
SM
MD
LG