Linkuri accesibilitate

Grecia ar intenționa să solicite la Bruxelles o prelungire cu șase luni a acordului de salvare financiară care expiră la 28 februarie


Grecia ar intentiona sa ceara astazi oficialităților Zonei Euro o prelungire a acordului de imprumut, a declarat pentru agentia Reuters o sursa de la Bruxelles, diferentiind intre aceasta extensie a acordului si programul complet de asistenta financiara. Potrivit sursei citate, Atena ar vrea sa ceara o prelungire de inca șase luni. Anterior, noul guvern al premierului de extremă-stîngă Alexis Tsipras a refuzat sa solicite o prelungire a programului salvare financiar al Greciei, care expira la 28 februarie, respingand solicitarile creditorilor internationali de impunere a unor noi politici de austeritate.
Cu toate acestea, scrie Reuter, Tsipras a facut distinctie intre programul complet de asistenta financiara si problema datoriilor Greciei. „Un acord de imprumut este diferit de un plan de salvare", le-a spus marti Tsipras parlamentarilor de extremă-stanga din partidul sau, Syriza. Ministrii de finante ai tarilor din zona euro au declarat ca guvernul de la Atena pare sa nu inţeleaga gravitatea situatiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG