Linkuri accesibilitate

Președinte egiptean Abdel Fattah al-Sisi sugerează un mandat ONU pentru o intervenție internațională împotriva milițiilor extremiste din Libia


Președinte egiptean Abdel Fattah al-Sisi a acordat astăzi un interviu pentru postul de radio francez Europe 1, din Cairo, chemînd la adoptarea unei rezoluții ONU care să permită o intervenție militară internațională în Libia împotriva grupării extremiste Statul Islamic. Potrivit aprecierii liderului egiptean, „ceea ce se petrece în Libia ar putea schimba această țară într-un teren de confruntare care va amenința nu numai Egiptul, dar și întreaga regiune. Egiptul, [țările] din bazinul mediteranean, și Europa, trebuie să se ocupe de această problemă, fiindcă misiunea nu a fost îndeplinită, a fost lăsată neîncheiată de către prietenii din Europa. Am abandonat poporul libian prizonier milițiilor extremiste.”

Anterior, guvernul italian s-a declarat dispus să pună la dispoziția unei misiuni internaționale de intervenție în Libia, pînă la cinci mii de militari, cu condiția ca intervenția să fie aprobată de Națiunile Unite.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG