Linkuri accesibilitate

Lupte intense continuă între forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii pro-ruși în zona localității Debalțeve


Forțele militare ucrainene și cele ale separatiștilor pro-ruși nu și-au retras armamentele grele de pe linia frontului din Ucraina de est, pe fundalul continuării ciocnirilor. Potrivit acordului semnat la Minsk la 15 februarie, astăzi trebuia să intre în vigoare a doua fază a încetării focului.

Dacă, potrivit relatărilor de presă, în linii mari acordul este respectat, lupte intense continuă pe înălțimile de lîngă localitatea Debalțeve și lîngă gara acesteia. Militarii ucraineni se mențin pe poziții în ciuda atacurilor rebelilor. Acești au fost citați de agențiile de presă cu informația că ar deține sub control cea mai mare parte a orașului. Anterior, surse militare ucrainene au spus că separatiștii au lansat în cursul nopții 15 atacuri împotriva pozițiilor de la Debalțeve. În ultimele 24 de ore au fost uciși cinci soldați, iar alți 14 au fost răniți. Debalțeve se află pe o fîșie îngustă de teritoriu din regiunea Donețk, aflată încă sub controlul nominal al guvernului ucrainean, în mijlocul unei arii controlate de separatiști.
Aceștia au acuzat armata guvernamentală de 17 încălcări ale armistițiului în ultimele 24 de ore, inclusiv de bombardarea pozițiilor separatiștilor pe aeroportul Donețk.

XS
SM
MD
LG