Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău sunt programate pentru astăzi două conferințe de presă de la care se așteaptă dezvăluiri. Liderul mișcării anti-mafie, Sergiu Mocanu, promite detalii necunoscute din culisele negocierilor pentru formarea noului guvern, iar politicianul și activistul Fiodor Ghelici, care a făcut parte din comisia de investigare a evenimentelor din aprilie 2009, oferă propria sa versiune asupra felului cum a fost posibilă fuga din țară a fostului ministru de interne condamnat la închisoare, Gheorghe Papuc.

La Bruxelles, la o întrunire ministerială financiară a zonei euro, s-ar putea limpezi astăzi întrucâtva relațiile noului guvern grec cu partenerii europeni după afirmațiile Atenei că nu va mai aplica măsuri de austeritate.

Ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, vizitează Azerbaidjanul pentru a discuta cu președintele Ilham Aliev și alți oficiali relațiile bilaterale și regionale.

În Statele Unite este astăzi zi de sărbătoare: Ziua Președinților.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG