Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova, ziua de astazi s-ar putea numi cu un titlu de film polonez, semnat de Andrzej Wajda „Peisaj dupa batalie”, dupa batalia pierduta in Parlament de premierul desemnat Iurie Leanca. Astazi presedintele Nicolae Timofti incepe consultarile cu partidele parlamentare pentru desemnarea din nou a unui premier. Potrivit legislatiei, seful statului moldovean il mai poate nominaliza inca o data pe Iurie Leancă, dar, daca si a doua oara nu va obţine votul parlamentarilor, vor fi convocate alegeri anticipate. Urmeaza asadar inca 15 zile, maximum, de negocieri.

Pe plan international atentia va fi concentrata si astazi asupra situatiei de pe teren din Ucraina, unde miine noapte ar trebui sa intre in vigoare acordul de incetare a focului convenit ieri la Minsk. Scepticism asupra respectarii lui a fost exprimat si la Bruxelles si la Berlin si la Kiev…

Premierul Ungariei, Viktor Orban, este asteptat astazi la Kiev, iar la sfirsitul lunii, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, va face o vizita in Ungaria. Despre aceasta tara a Uniunii Europene sunt exprimate din ce in ce mai multe ingrijorari fata de evolutiile democratice interne, dar si fata de orientarea politicii sale externe.

Un alt punct de interes al zilei este Grecia, dupa summitul Uniunii Europene de noaptea trecuta de la Bruxelles, sumit care urma să discute situația din Ucraina si din Grecia… cele doua mari probleme ale Europei in acest moment.

Naţiunile Unite au consacrat ziua de astazi... radioului. Deci... ascultati-ne!

Previous Next

XS
SM
MD
LG