Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul de Gardă”


Invitatul serii este Alexandru Bolfa, reporter la „Ziarul de Gardă”

Invitatul serii este Alexandru Bolfa, reporter la „Ziarul de Gardă”

În ediţia de joi a „Ziarului de Gardă” citiţi la rubrica Reporter Special despre cum terenurile publice de milioane de lei au fost împărţite de trei magistraţi şi un executor judecătoresc, într-un caz în care un executor judecătoresc bazându-se pe o hotărâre suspectă şi-a atribuit rolul de autoritate publică şi a organizat singur licitaţiile de vânzare a terenurilor publice. Tenderele fiind anunţate în mod straniu într-un ziar cu tematică creştină şi câştigate de firme fondate cu două zile înaintea licitaţiei.

Tot în această ediţie cititorii noştri pot afla din rubrica Dosar cine este fiul unui funcţionar de rang înalt de la Chişinău, căutat de doi ani de Interpol şi care se plimbă liber prin Chişinău. În timp ce poliţiştii moldoveni mimează căutarea, reporterii ZdG au reuşit să-l găsească în mai puţin de 24 de ore.

Tot aici puteţi afla cum soarta ex-deputatul democrat Valeriu Guma, condamnat în România la 4 ani de închisoare, va fi decisă de magistraţii moldoveni.

Pagina Exclusiv vă oferă un interviu inedit de la Bruxelles cu raportorul pentru R. Moldova din Parlamentul European, în care Europarlamentarul sfătuie politicienii moldoveni care au câştigat alegerile să uite că pot conduce ţara aşa cum au făcut-o până acum. El atenţionează clasa politică de la Chişinău să nu mizeze pe orbirea politicienilor UE, care au realizat de mult că factorul corupţiei pune în pericol suveranitatea R. Moldova. Totodată, acesta anunţă că la Bruxelles există o criză de ştiri pozitive venite de la Chişinău.

În pagina La Ţară aflaţi despre lupta unui tânăr din satul Sărata Veche, r. Făleşti cu birocraţia moldovenească, în dorinţa de a crea pe banii adunaţi din afara ţării o fermă de creştere a bovinelor şi iepurilor. Altfel spus, despre misiunea dificilă de a pune pe roate o fermă europeană în condiţiile numeroaselor piedici impuse de un sistem care lucrează împotriva iniţiativei propriilor cetăţeni.

XS
SM
MD
LG