Linkuri accesibilitate

Igor Dodon amenință că socialiștii vor provoca alegeri anticipate


Parlamentul va vota joi 12 februarie componența noului guvern Leancă şi programul său de guvernare, a decis Biroul Permanent al legislativului. Astăzi, Iurie Leancă va trimite deputaţilor programul de guvernare şi în cursul după amiezii, a informat purtătoarea sa de cuvânt, va avea noi consultări de fracţiunile parlamentare. Lista viitorului guvern nu va fi prezentată decât joi, în Parlament.

Pentru moment, premierul desemnat nu pare să aibă cele 51 de voturi necesare aşa că va continua să negocieze sprijinul Partidul Liberal şi eventual al comuniştilor. Liberalii insistă că nu vor sprijini noul guvern dacă nu sunt cooptați la guvernare, iar comuniștii se opun ca viitorul cabinet se fie condus tocmai de Leancă.

Pe fundalul acestor neclarități, liderul celui mai puternic partid parlamentar, socialistul Igor Dodon, a spus că singura soluție de depășire a impasului sunt alegerile anticipate. „Eurounioniştii şi oligarhii nu se pot înţelege cine să fie în funcţii şi nu pot hotărî cine va controla fluxurile financiare. Noi vom provoca pe toate căile legale alegeri anticipate” a spus Dodon.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG