Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata serii este Maria Focşa de la zarul raional „Câmpia Glodenilor”.

Fabrica de zahăr din Glodeni este tot ce a mai rămas din industria raionului. Anul acesta cultivatorii de sfeclă au căpătat roade destoinice, câte 40-60 de tone la hectar. Materia primă din teritoriul raionului a fost colectată de către trei agenţi economici: ÎM „Sudzucker Moldova” SA, Cupcini –cristal” SA şi „Magt-Vest” SA Fabrica de zahăr Glodeni. Sudzucker a produs în anul precedent 65-70110-115 tone de zahăr tos, „Cupcini” – 65-70 de tone, iar la fabrica de zahăr din Glodeni s-au căpătat doar 10-11 mii tone de zahăr.

Pe parcursul anului 2014 au fost înregistraţi 971 de şomeri, dintre care au fost plasaţi în câmpul muncii 333, 167 dintre care au fost femei. În colaborare cu administraţia publică de nivelul I, 37 de persoane cu statut de şomer au fost antrenaţi la lucrări publice în folosul comunităţii. Printre totalul de şomeri 8 persoane au fost cu disabilităţi, dintre care 5 au fost plasate în câmpul muncii.

Înmatricularea mijloacelor de transport auto şi moto se face de către de biroul de înmatriculare şi documentare din Glodeni, care de puţină vreme a trecut într-un sediu nou cu posibilitatea de testare a transportului, de achitare pe loc a unor servicii acordate. Biroul deserveşte populaţie din toată republica, indiferent de domiciliul adresatului. Despre plăcuţele de înmatriculare, despre numărul de automobile şi motociclete deţinute, despre înşelăciunile de vânzare/cumpărare a transportului citiţi în detalii în articolul „Automobilul nu e lux, ci o necesitate”.

În a 2014 Inspectoratul Teritorial Drochia pentru a organizat în raionul Glodeni, pe care îl gestionează, 118 controale în cadrul cărora au fost depistate 1128 de încălcări ale Codului Muncii ori câte 9,5 încălcări la fiecare control. A fost şi un caz cu decesul unei persoane, dar nu din vina angajatorului.

Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală la Glodeni a fost marcată oficial pentru prima dată (se marchează al patrulea an). Pe lângă diplome de menţiune şi flori cei din administraţia publică s-au învrednicit şi de un program cultural, pregătit de către serviciul Cultură.

Compania „Cunoaşte poliţistul tău” din anul curent are misiunea remedierii comunicării între cetăţeni, autorităţile publice locale şi poliţie. Vizite în familii, discuţii în colectivele de muncă,, distribuire de cuplete informaţionale şi nu numai – în programul companiei nominalizate.

Despre toate în detalii citiţi în „Câmpia Glodenilor”.

XS
SM
MD
LG