Linkuri accesibilitate

John Kerry: „Cea mai mare eroare pe care am putea să o facem este să dăm vina pe musulmani pentru aceste crime”


Șeful diplomației americane la Davos.

Secretarul de stat american John Kerry a declarat vineri că lumea trebuie să aloce mai multe resurse pentru combaterea extremismului global.

Vorbind despre recentele atacuri jihadiste din Franța în care au fost uciși 17 oameni, Kerry a spus la Forumul economic de la Davos, Elveția: „Acest tip de acțiuni nu pot fi niciodată scuzate. Și trebuie să ne opunem la ele. Ele trebuie oprite cu fiecare fibră a ființelor noastre”.

El a adăugat: „Trebuie să ne asumăm riscuri, trebuie să investim mai multe resurse”.

Kerry s-a pronunțat însă împotriva diviziunilor sectare și a islamofobiei: „Cea mai mare eroare pe care am putea să o facem este să dăm vina pe musulmani pentru aceste crime, pe care ei le resping fără tăgadă.”

Cu puțin timp înainte de șeful diplomației americane, președintele Franței Francois Hollande, a cerut liderilor lumii de afaceri globale să ajute la lupta împotriva terorismului prin combaterea spălării de bani și a traficului de persoane.

John Kerry a anunțat de asemenea că la 25 ianuarie va călători în Nigeria, cea mai populată țară a Africii, care se confruntă cu grupul insurgent islamist Boko Haram, vinovat de uciderea a mii de oameni

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG