Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimenet anunțate ale zilei.

Partidul Socialiștilor are programată pentru astăzi în capitală o manifestație de protest față de deprecierea leului, pe care PSRM o pune pe seama autorităților. Potrivit unui comunicat de presă participanții vor cere demisia guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu. Ei vor protesta și față de presupusele practici ilegale din sistemul bancar, în primul rând la BEM.

La Bruxelles se întrunesc miniștrii de externe din țările Uniunii Europene. Pe agendă s-ar putea afla propunerile de cooperare mai strânsă în combaterea terorismului și criza ucraineană.

În Singapore se încheie o rundă de discuții informale despre ambițiile nucleare ale Coreii de Nord între o delegație a Fenianului și un grup de savanți și foști oficiali de rang înalt din Statele Unite.

De pe agenda sportivă: la Melbourne a început unul din cele patru turnee majore din tenis, „Open”-ul australian.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG