Linkuri accesibilitate

O familie originară din Moldova pusă sub acuzare în Statele Unite


Red River în Minnesota
Red River în Minnesota

O fraudă de două milioane de dolari, prin înscenarea morții unui soț moldovean.

Agenția Associated Press relatează că o femeie din statul american Minnesota este acuzată că ar fi fraudat o companie de asigurări cu două milioane de dolari înscenând moartea fostului ei soț în Moldova. Fiul ei este acuzat de complicitate la tăinuirea delictului, mai relatează AP.

Irina Vorotinov, de 47 de ani, și fiul ei de 25 de ani Alkon Vorotinov au compărut marți într-un tribunal din orașul american St. Paul.

Procurorii spun că ex-soțul, Igor Vorotinov, a cumpărat o poliță de asigurare pe viață de la compania Mutual of Omaha Insurance Co. în aprilie 2010, numindu-i beneficiari sau urmași pe Irina și pe Alkon.

În octombrie 2011, poliția moldoveană a fost chemată să inspecteze un cadavru la intrarea în satul Cojușna, raionul Strășeni. Asupra bărbatului, identificat drept Igor Vorotinov, s-au găsit un pașaport, carduri de hotel și numere de telefon. Irina Vorotinov a venit în Moldova și a identificat cadavrul ca fiind al fostului ei soț.

La cererea ei cadavrul a fost incinerat la Odesa în Ucraina, iar Irina s-a întors în Statele Unite și a făcut cerere de despăgubire la compania de asigurări. Compania i-a trimis Irinei Vorotinov un cec în valoare de 2 milioane de dolari, pe care ea l-a depus într-un cont bancar deschis împreună cu fiul.

Începând din martie 2012, mama și fiul au transferat peste 1,5 milioane de dolari din asigurarea pe viață în conturi bancare din Elveția și Moldova.

Potrivit unei mărturii făcută procurorilor, o sursă din Moldova a semnalat în iunie 2013 agenților FBI că moartea lui Igor Vorotinov fusese înscenată și că el trăia în Ucraina sub o nouă identitate.

Agenții vamali din Statele Unite l-au oprit pe Alkon Vorotinov la Detroit în noiembrie 2013, când se întorcea din Moldova, iar fotografiile descoperite în computerul lui au indicat că tatăl lui era în viață.

Previous Next

XS
SM
MD
LG