Linkuri accesibilitate

Președintele Francois Hollande a anunțat pentru astăzi, joi, zi de doliu în Franța


Potrivit ultimelor informaţii din Franţa, unul din cei cei trei bărbaţi care au participat miercuri la atacul împotriva redacţiei revistei satirice „Charlie Hebdo” s-a predat poliţiei, la est de Paris.

Potrivit agenţiilor de presă franceză este vorba de un tânăr de 18 ani care a condus maşina cu care ceialţi doi atentatori au fugit din Paris, după ce au ucis la sediul redacției 12 persoane. Alte 11 persoane au fost rănite, între care patru grav.

Poliţia caută acum doi fraţi în jur de 30 de ani. Presa franceză a publicat pozele presupuşilor atentatori despre care se bănuieşte că ar fi avut un anumit antrenament militar, ţinând cont de „profesionalismul” cu care au acţionat.

Miercuri, la prânz, două persoane înarmate cu arme automate au pătruns în redacţia săptămânalului satiric de la Paris şi au deschis focul asupra ziariştilor şi caricaturiştilor care erau adunaţi la şedinţa săptămânală de redacţie.

Printre victime s-au aflat directorul publicatiei, Stephane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski).

Președintele Francois Hollande a anunțat pentru astăzi, joi, zi de doliu în Franța. Într-un discurs televizat, miercuri seară, Hollande și-a chemat compatrioții la solidaritate, declarând între altele „Astăzi întreaga republică a fost atacată. Republica reprezintă libertatea de expresie, cultura, creaţia, pluralismul, democraţia - acestea erau ţintele asasinilor”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG